NADGRADITE SVOJE ZNANJE.

Izobražujte se pod vodstvom vodilnih strokovnjakov iz področja gibanja in rehabilitacije.
Poiščite RockTape FMT seminar v vaši bližini

Gibanje je ključnega pomena za rehabilitacijo, ne glede na to, ali sodelujete z elitnimi športniki ali z nekom, ki se je poškodoval v prometni nesreči.

Tečaje tehnik funkcionalnega gibanja (FMT) vodijo vodilni strokovnjaki iz področja analize gibanja in terapije. Tečaji predstavljajo revolucionaren način razmišljanja o tem, kako se gibamo in kako se poškodujemo. 

Vključujejo inovativne strategije mobilnosti in stabilnosti, skupaj z gibalno zasnovanim in praktičnim okvirjem kineziološkega tapinga – za zagotavljanje – REZULTATOV.

Tečaji serije (FMT) temeljijo na naslednjih konceptih:

  1. Gibalna piramida – Tečaji FMT vključujejo oceno in ponovno oceno gibanja kot osnovo za ocenjevanje kakovosti človeškega gibanja pred in po tehnikah naučenih na tečaju.
  2. Zasnovano na dokazih – Tečaji FMT temeljijo na razpoložljivi znanstveni literaturi in kliničnem strokovnem znanju naših inštruktorjev in certificiranih zdravstvenih in fitnes strokovnjakov.
  3. Osredotočenost na fascio – FMT tečaji temeljijo na razumevanju longitudinalnih mišičnih verig preko katerih poskušamo razumeti gibalne disfunkcije ter korekcije le-teh.
  4. Gibanje je ključnega pomena za učenje – Tečaji FMT so zelo dinamični, zato bodite pripravljeni na akcijo!

Tečaji FMT so namenjeni zdravstvenim delavcem, terapevtom in trenerjem. S tečajem pridobite tudi CEU točke, ki jih lahko izkoristite pri določenih licencah.

TEČAJI KINEZIOLOŠKEGA TAPINGA

FMT Basic

Tečaj kineziološkega tapinga

Tečaj kineziološkega tapinga FMT Basic uvaja na dokazih utemeljen pristop k tapingu za bolečine*, za izboljšanje tekočinske dinamike, drže, pri ukleščenih živcih in brazgotinah. FMT Basic je z dokazi podprt tečaj kineziotapinga, ki na novo definira naše razumevanje učinkovanja elastičnega terapevtskega traku na blaženje* bolečine, cirkulacijo in propriocepcijo. Preberite več o FMT Basic!

FMT Performance

Tečaj kineziološkega tapinga

Ta tečaj razširja koncepte, ki se jih učimo na tečaju FMT Basic in raziskuje načine za izboljšanje človeškega gibanja in gibalne učinkovitosti s pomočjo metod funkcionalnega tapinga (na osnovi gibanja). Zajeta je anatomija in fiziologija miofascialnih prog. Z gibalno analizo odkrivamo disfunkcije v določenih gibalnih vzorcih in na tej osnovi določamo način uporabe trakov za pomoč pri izboljševanju gibanja in gibalne učinkovitosti. Preberite več o FMT Performance!

tečaji za iastm in orodja

FMT Blades

Tečaj IASTM

Na tečaju FMT Blades IASTM bomo ponovili znanje ocenjevanja kakovosti gibalnih vzorcev in se naučili uporabljati orodja za mobilizacijo mehkih tkiv s pomočjo katerih bomo vplivali na potek rehabilitacije. Na tečaju bo predstavljena anatomija, fiziologija in kar je NAJPOMEMBNEJŠE nevrologija miofascialnega tkiva, skupaj s podpornimi raziskavami. Strategije IASTM obravnave bomo kombinirali s kineziološkim tapingom in korektivnimi vajami za doseganje celovitejšega pristopa k obravnavi pacienta. Preberite več o FMT Blades!

 

FMT Blades Advanced

Tečaj IASTM

Tečaj FMT Blades Advanced IASTM predstavlja koncept kožnega, fascialnega in živčnega drsenja ter koncept nevro-senzorične modulacije bolečine* na osnovi mobilizacije mehkiv tkiv s pomočjo orodij. Čeprav so orodja robustna in izdelana iz trdega materiala pa ni potrebno, da je obravnava s pomočjo teh orodij za pacienta oz. stranko groba in boleča za doseganje odličnih rezultatov. V tečaju je zajeta anatomija, fiziologija in nevrologija mobilizacije mehkih tkiv, zajeta pa je tudi predstavitev koncepta medplastnega vezivnega drsenja s pomočjo gumijastega nastavka enega od orodij, s katerim dosežemo boljši oprijem pri obravnavi tkiv. FMT Blades Advanced obravnava tudi modulacijo bolečine* preko  specifične mehanoreceptorske stimulacije z uporabo novega nastavka v obliki glavnika. Preberite več o FMT Blades Advanced!

 

FMT RockFloss

Tečaj s kompresijskimi trakovi

Tečaj FMT RockFloss predstavlja koncept kožnega, fascialnega in živčnega drsenja ter koncept nevro-senzorične modulacije bolečine* na osnovi mobilizacije mehkiv tkiv s pomočjo elastičnih kompresijskih trakov. Na tečaju bo predstavljen učinek flossinga iz anatomskega, fiziološkega in nevrološkega vidika na medsebojno drsenje vezivnih tkiv, trakcijo tkiv ter kompresijo tkiv.
Obravnava s pomočjo elastičnega kompresijskega traku (flossing), vključno s konceptom smeri in pritiska, bodo predstavljeni in integrirani v sodobne rehabilitacijske koncepte. Preberite več o FMT RockFloss!

FMT RockPods

Tečaj z ventuzami

Tečaj FMT RockPods predstavlja koncept drsenja kože/fascije za izboljšanje mobilnosti tkiva, izboljšanje gibanja in modulacijo bolečine* z uporabo miofascialnih skodelic oz. ventuz. Na tečaju bo predstavljen učinek miofascialnega cuppinga iz anatomskega, fiziološkega in nevrološkega vidika na drsenje vezivnih tkiv, trakcijo tkiv ter dekompresijo tkiv. Obravnava s pomočjo ventuz (RockPods) bo predstavljena na osnovi literature in integrirana v sodoben koncept rehabilitacije. Preberite več o FMT RockPods!

Naša usposabljanja & izobraževanja temelijo na štirih ključnih načelih

Gibalna piramida

All courses incorporate screening  movement as the basis for making changes with the techniques taught in the course.

Evidence Informed

We only promote what has been clinically proven. The insert-to-origin method is interesting but the science does not back it up. What has been proven is that kinesiology tape helps promote lymphatic flow.

Fascia

Focus on Fascia with a longitudinal muscle chain approach to understanding movement. Movement and faults must be understood as part of a system.

Fun & Discovery

We don’t do anything like everyone else. We want our courses to be fun. When you’re having fun, you’re engaged – and when you’re engaged, you learn.

Pin It on Pinterest