KAKO DELUJE

Zmanjša jakost bolečine.*

Natančneje, ovira prenos bolečinskih signalov. Ste se kdaj udarili in posledično podrgnili boleč predel in ob tem opazili, da čutite manj bolečine? RockTape na koži lahko ovira prenos bolečinskih signalov, ki potujejo od prizadetega predela telesa do možganov.

Ko se spremenijo signali, ki potujejo v možgane, to ne povzroči občutka bolečine*. Ko je kineziološki trak pravilno nameščen, mnoge naše stranke menijo, da gre za “magijo” oz. mislijo, da smo s tem instantno odpravili njihovo poškodbo. Pravilno nameščen kineziološki trak pomaga spremeniti, kako naše telo interpretira bolečino *, s čimer zmanjšamo “glasnost” bolečine*, ki jo sliši naše telo.

Dekompresija otekline in vnetja

Ko namestimo RockTape na kožo, dosežemo mikroskopski dvižni učinek številnih slojev kože in podkožja, kar omogoča lažje odstranjevanje nastalih stranskih produktov vnetja.

Zakasni utrujenost

Raziskave so pokazale, da lahko RockTape na koži zmanjša mišično utrujenost. Pri rehabilitaciji je to zelo pomembno, ne samo za dele telesa, ki so trenutno boleči, ampak tudi za sosednje predele, saj le-ti s svojo aktivnostjo prevzemajo delež dela mišic, ki trenutno ne delujejo dobro.

Normalizira mišični tonus

Kadar se nekdo bori s poškodbo, utrujenostjo, boleznijo ali vnetjem, simfonija mišičnega delovanja, ki običajno poteka z veliko natančnostjo, pogosto ne deluje optimalno. To se lahko zgodi po vsem telesu. Na primer, raziskave so pokazale, da lahko imajo ljudje po zvinu gležnja spremenjeno aktivnost kolčne muskulature. RockTape pomaga spečim mišicam, da znova zaživijo, hkrati pa pomaga, da se prekomerno aktivne mišice umirijo. Telesu pomaga pri usklajevanju gibanja, kot da ne bi bilo poškodovano, s čimer mu omogoča optimalno okrevanje.

Razporedi telesne obremenitve

Za razliko od običajnega tapinga, ki preprečuje gibanje, omogoča RockTape popolno gibljivost obravnavanega predela telesa. Na osnovi elastičnih in odzivnih značilnosti traku, lahko RockTape pomaga razporediti sile na druge bližnje predele preko fascije, vezi in celo kosti.

Pin It on Pinterest