Pogosto zastavljena vprašanja

Kakšne so prednosti certificiranja FMT?
Pridružite se vedno večjemu številu terapevtov, ki so na naši spletni strani navedeni kot certificirani FMT terapevti. RockTape bo terapevte s potrjenim FMT pozval, naj pomagajo pri večjih športnih prireditvah po vsej državi, vključijo regionalna tekmovanja v Crossfitu, maratonih, športnih prireditvah itd. Odličen način za srečanje naše skupnosti pod enim najbolj priljubljenih šotorov na prireditvah.

Pridružite se naši skupnosti FMT z dostopom do najnovejših strategij raziskav in zdravljenja, ki so trenutno na voljo.

Terapevti s certifikatom FMT prejmejo dodatni popust pri nakupih in nadaljnih tečajih

Kakšne so razlike v certificiranju FMT?

FMT KINEZIOTAPING TEČAJI

FMT BASIC tečaj kineziološkega tapinga uvaja na dokazih temelječ pristop k tapingu za blaženje bolečine*, za izboljšanje tekočinske dinamike, drže, pri ukleščenih živcih in brazgotinah. FMT Basic je z dokazi podprt tečaj kineziotapinga, ki na novo definira naše razumevanje učinkovanja elastičnega terapevtskega traku na blaženje* bolečine, cirkulacijo in propriocepcijo. FMT Basic postavlja temelje za praktični okvir tapinga, ki se osredotoča na taping gibanja oz. gibalnih vzorcev in ne zgolj mišic, kar nadomešča zastareli model osredotočen na taping za aktiviranje ali zaviranje zgolj posameznih mišic.

FMT PERFORMANCE tečaj razširja koncepte, ki se jih učimo na tečaju FMT Basic in raziskuje načine za izboljšanje človeškega gibanja in gibalne učinkovitosti s pomočjo metod funkcionalnega tapinga (na osnovi gibanja). Zajeta je anatomija in fiziologija miofascialnih prog. Z gibalno analizo odkrivamo disfunkcije v določenih gibalnih vzorcih in na tej osnovi določamo način uporabe trakov za pomoč pri izboljševanju gibanja in gibalne učinkovitosti. Učenje poteka v obliki delavnice in je praktično naravnano.

FMT IASTM TEČAJI

FMT BLADES predstavlja koncept gibalne terapije in izboljšanja telesne učinkovitosti s pomočjo mobilizacije mehkih tkiv z orodji. Na tečaju FMT Blades bo predstavljena ocena kakovosti gibalnih vzorcev ter s tem povezana uporaba orodij za izboljševanje rezultatov pacientov. V tečaju je zajeta anatomija, fiziologija in nevrologija miofascialne obravnave mehkih tkiv. Strategije IASTM obravnave bomo kombinirali s kineziološkim tapingom in korektivnimi vajami za doseganje celovitega pristopa k obravnavi pacienta.

FMT BLADES ADVANCED predstavlja koncept kožnega, fascialnega in živčnega drsenja ter koncept nevro-senzorične modulacije bolečine* na osnovi mobilizacije mehkiv tkiv s pomočjo orodij. Čeprav so orodja res izdelana iz trdega materiala pa ni potrebno, da je obravnava s pomočjo teh orodij za pacienta oz. stranko groba in boleča za doseganje odličnih rezultatov. V tečaj je zajeta anatomija, fiziologija in nevrologija mobilizacije mehkih tkiv, zajeta pa je tudi predstavitev koncepta medplastnega vezivnega drsenja s pomočjo gumijastega nastavka enega od orodij, s katerim dosežemo boljši oprijem pri obravnavi mehkih tkiv. FMT Blades Advanced obravnava tudi modulacijo bolečine *preko  specifične mehanoreceptorske stimulacije z uporabo novega nastavka v obliki glavnika.

FMT Cupping in Flossing TEČAJ

FMT RockFloss odkriva znanost flossinga in fascialnega drsenja za izboljšanje sklepne mobilnosti, za zmanjševanje bolečin in za izboljšanje gibanja. RockFloss je eden izmed najnovejših dodatkov k naboru orodij RockTape, ki omogočajo boljšo opremljenost vsakega zdravnika, terapevta ali trenerja za doseganje vrhunskih rezultatov pri obravnavi pacientov oz. strank.

FMT RockPods odkriva znanost o drsenju tkiv, trakciji in dekompresiji z miofascialnimi ventuzami, ki so enostavne za uporabo. RockPods so eden izmed najnovejših dodatkov k navoru orodij RockTape, ki omogočajo boljšo opremljenost vsakega zdravnika, terapevta ali trenerja za doseganje vrhunskih rezultatov pri obravnavi pacientov oz. strank.

Ali obstajajo predpogoji za vaše tečaje certificiranja FMT?

FMT KINEZIOTAPING tečaj

FMT BASIC – brez predpogojev.

FMT PERFORMANCE – FMT BASIC je predpogoj za FMT PERFORMANCE.

FMT IASTM tečaj

FMT BLADES – brez predpogojev.

FMT BLADES ADVANCED – priporočamo opravljen tečaj FMT Blades, vendar ni pogoj.

FMT Cupping and Flossing tečaj

FMT ROCKPODS – brez predpogojev.

FMT ROCKFLOSS – brez predpogojev.

Kako pridobim FMT certifikat?

Udeležite se tečaja – Kliknite tukaj.

Kdo se lahko udeleži certificiranja FMT?

FMT BASIC – Ta 8-urni tečaj je namenjen vsem različnim strokovnjakom iz zdravstvenega in športnega področja z različnimi stopnjami izkušenj s tapingom. Vsi pripomočki za tečaj bodo priskrbljeni. Za udeležitev tečaja FMT Basic ni predpogojev.

FMT PERFORMANCE – Ta 8-urni tečaj je namenjen vsem različnim strokovnjakom iz zdravstvenega in športnega področja z različnimi stopnjami izkušenj s tapingom. Vsi pripomočki za tečaj bodo priskrbljeni. Predpogoj za udeležitev tečaja FMT Performance je opravljen tečaj FMT Basic.

FMT BLADES – Tečaj je namenjen vsem izvajalcem na področju rehabilitacije z različnimi stopnjami izkušenj z obravnavo mehkih tkiv.

FMT BLADES ADVANCED – Tečaj je namenjen vsem izvajalcem na področju rehabilitacije z različnimi stopnjami izkušenj z obravnavo mehkih tkiv.

FMT ROCKPODS – Ta 6-urni tečaj je namenjen različnim strokovnjakom iz zdravstvenega in športnega področja z različnimi stopnjami izkušenj s tehnikami obravnave mehkih tkiv. Za udeležbo tečaja FMT RockPods ni predpogojev.

FMT ROCKFLOSS – Ta 6-urni tečaj je namenjen različnim strokovnjakom iz zdravstvenega in športnega področja z različnimi stopnjami izkušenj s tehnikami obravnave mehkih tkiv. Zagotovljene bodo vse potrebščine za tečaj. Za udeležbo tečaja FMT RockFloss ni predpogojev.

Obiskal sem druge tečaje kineziotapinga ali lahko preskočim FMT Basic in opravim FMT Performance?
Ne. Naš kineziotaping tečaj FMT BASIC postavlja temelje za razumevanje FMT-jevega pristopa o kineziotapingu in vsebuje številne razlike v tehnikah kineziotapinga v primerjavi z drugimi tečaji. Pred prehodom na FMT PERFORMANCE so stvari, ki se jih je nujno potrebno naučiti, da lahko FMT PERFORMANCE uspešno koristite v vaš prid in si nadgradite znanje z novimi FMT tehnikami.. Iz tega razloga zahtevamo, da opravite tečaj FMT BASIC, preden se udeležite tečaja FMT PERFORMANCE.

 

 

Kako dolgo trajajo moja potrdila FMT?
Za vedno.
Kako naj se uvrstim med spletne ponudnike s certifikatom FMT?
Ko se udeležite tečaja za certificiranje FMT, boste prejeli e-poštno sporočilo s povezavo do obrazca, ki ga morate izpolniti, da bo naveden na naši spletni strani. Ne pozabite, da ste pred objavo obvezani k nakupu RockTape izdelkov. Nato bo vaše ime prikazano v našem zavihtku »FMT CERTIFICIRANI STROKOVNJAKI«.
Ali lahko uporabim vaša imena certifikatov FMT, logotipe in pokažem svoje potrdilo?
Da, seveda lahko! Logotipe lahko vzamete neposredno z naših strani!
Kaj pa, če se ne morem udeležiti tečaja, na katerega sem se prijavil? Ali lahko pridem na drug tečaj?
Seveda! Prosimo, da nas kontaktirate v najkrajšem možnem času.
Kakšna je vaša politika odpovedi?
Vplačane prijavnine na tečaj ne vračamo. Če opravičeno odstotnost sporočite en teden pred začetkom tečaja, se vam lahko prijavnina prense na naslendji razpisan tečaj. Pridružujemo si pravico do spremembe termina tečaja, ker smo vezani na prihod predavateljev iz tujine ali ob nezadostnem številu udeležencev ter ob primeru višje sile. V tem primeru se vam vplačana prijavnina prenese na naslednji razpisan tečaj, ki bo objavljen na spletni strani. S prijavo na tečaj potrjujete, da ste seznanjeni s pogoji poslovanja.
V svoji kliniki želim gostiti tečaj FMT!
Za več informacij nam pišite.
Sem se že udeležil tečaja v preteklosti. Ali je za ponovno udeležbo na tečaju znižana cena?
Da – 50% popusta za prejšnje udeležence FMT, ki se udeležujejo istega tečaja. Pošljite nam e-pošto za registracijo.
Ali dajete skupinske popuste?
Seveda. Pogoj je, da vas je 5 ali več. Kontaktiraj nas in pošljite nam velikost skupine.
Kaj moram prinesti na tečaj?
Na tečaj pridete udobno oblečeni, s svojim zvezkom, pisalom in škarjami. Ves material za sodelovanje prejmete na tečaju.

Pin It on Pinterest